Johnson erstattet av smeltende isskulptur under klimadebatt

Da Boris Johnson ikke møtte opp til Channel 4s klimadebatt ble han erstattet av en isskulptur som smeltet i løpet av TV-sendingen. Foto: Dan Kitwood / Pool via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Da Storbritannias statsminister Boris Johnson takket nei til å delta på en klimadebatt, ble han erstattet av en isskulptur som smeltet under TV-sendingen.

Skulpturen, som var formet som en jordklode, var utsmykket med De konservatives logo, og ble stilt opp ved siden av partilederne som møtte opp til debatten på Channel 4.

Brexitpartiets leder Nigel Farage, som også takket nei til å delta, ble erstattet på samme måte.

Ifølge CNN var mening med skulpturene å «representere nødssituasjonen på Jorden».

Det konservative partiet sier at de foreslo at Michael Gove kunne stille til debatten, og mener Channel 4s avslag «effektivt forsøkte å forhindre De konservative fra enhver representasjon og oppmøte i debatten».

Gove møtte opp til debatten, men fikk ifølge Sky News beskjed om at han ikke fikk delta. Kanalen sier at de spurte de andre partilederne om de ønsket å debattere mot Gove, noe alle avslo.

De konservative har i ettertid skrevet til Ofcom, Storbritannias regulerings- og konkurransemyndighet for kommunikasjonsindustrien, hvor de hevder at Channel 4s avgjørelse var i strid med kringkastingsloven.