Flere ebola-bekjempere drept i Kongo

Arkivbilde av ebola-arbeidere på et helsesenter i byen Beni i det østlige Kongo. Den siste tiden har sikkerhetssituasjonen i regionen vanskeliggjort arbeidet med å bekjempe den fryktede og dødelige sykdommen. Les mer Lukk

Tre helsearbeidere ble drept mens de var ute på oppdrag for å bekjempe den dødelige sykdommen ebola i østlige Kongo, ifølge lokale FN-kilder.

De tre som er drept er en person som jobber for det kongolesiske helsedepartementet og to sjåfører. De ble drept da en væpnet gruppe angrep et kompleks i Biakato-regionen der ebola-bekjempere bodde, får AFP opplyst av FN-kilden.

Ifølge samme kilde er en person savnet og fem andre såret. Et annet angrep i Mangina-regionen skal ha blitt avverget.

Leder Tedros Adhanom Ghebreyesus for Verdens helseorganisasjon (WHO) har bekreftet dødsfallene.

– Vi er sorgtynget over at vår verste skrekk har blitt virkelighet, sa han i en pressemelding torsdag.

Angrepene kommer etter flere dager med voldelige opptøyer i byen Beni, hvor innbyggerne stormet et FN-kontor i raseri over stadige angrep fra opprørere.

I etterkant innstilte WHO sitt ebola-arbeid som følge av sikkerhetssituasjonen.

Ebola-utbruddet i Kongo har så langt kostet over 2.000 mennesker livet. Flere ganger tidligere har helsearbeidere og klinikker blitt angrepet. Noen av angrepene antas å være økonomisk motiverte. Kongolesiske myndigheter sa i starten av november at det da hadde vært 300 angrep mot helsearbeidere siden årsskiftet.

Antall smitteutbrudd har vært på tilbakegang den siste tiden.