Dømt Trump-rådgiver bekrefter Kongress-ambisjoner

George Papadopoulos, tidligere rådgiver for Donald Trump, vil overta plassen til demokraten Katie Hill i Representantenes hus. Papadopoulos sier han vil fremme saker som er viktige for amerikanere flest. Han er dømt i Russland-saken. Arkivfoto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Den tidligere rådgiveren for president Donald Trump, George Papadopoulos, bekrefter at han er med i kampen om en plass i Representantenes hus.

Papadopoulos vedgikk å ha løyet for det føderale politiet FBI om forholdet til Russland. Han ble dømt til 14 dagers fengsel i Russland-saken.

Mandag bekrefter han at han stiller til valg om en ledig plass i Kongressen.

– Jeg er her for å fremme en agenda om «USA først», og for å vedta lover som betyr noe for det amerikanske folket, sa Papadopoulos til Fox News.

Katie Hill i Representantenes hus kunngjorde forrige måned at hun går av, en avgjørelse som kom i kjølvannet av gransking av påstander om at hun har vært i et forhold med et medlem av kongresstaben.

Det blir avholdt et ekstraordinært valg i mai.

Papadopoulos var del av Trumps politiske rådgivergruppe da han stilte som presidentkandidat i 2016.

Papadopoulos leverte i slutten av oktober inn de formelle dokumentene, med ønske om å overta etter Hill.

FBI-granskingen av mulige bånd mellom Donald Trumps valgkamp og Russland begynte med tips fra en australsk diplomat. Han opplyste om at en av Trumps rådgivere, George Papadopoulos, hadde sagt at Russland satt på materiale som kunne skade Demokratenes kandidat Hillary Clinton.