– Nord-Korea skjøt ut prosjektiler

På en T-banestasjon i Seoul ble det vist TV-bilder av Nord-Koreas leder Kim Jong-un etter den nordkoreanske rakettoppskytingen torsdag. Les mer Lukk

Militæret i Nord-Korea har skutt to prosjektiler ut i havet, ifølge forsvarsledelsen i Sør-Korea.

Prosjektilene skal ha beveget seg 370 kilometer gjennom lufta før de landet i sjøen utenfor østkysten av Nord-Korea.

Forsvarsledelsen i Sør-Korea beskriver våpnene som «kortdistanse-prosjektiler». Regjeringen i Japan mener det er snakk om ballistiske missiler med kort rekkevidde, ifølge nyhetsbyrået Kyodo.

Den japanske statsministeren Shinzo Abe fordømmer utskytingen og sier Japan trenger å styrke sine systemer for varsling og overvåking.

Nord-Korea har en rekke ganger tidligere testet ulike typer raketter som har landet i sjøen. I begynnelsen av oktober skal landet for første gang ha testet en ballistisk rakett som ble avfyrt under vann.

Noen dager etter denne våpentesten ble samtaler mellom Nord-Korea og USA avbrutt. Samtalene om Nord-Koreas atomvåpen foregikk i Sverige.

USAs president Donald Trump har imidlertid gjort det klart at han ikke er veldig bekymret for Nord-Koreas testing av kortdistanseraketter. Trump-regjeringen har reagert langt sterkere når Nord-Korea tidligere har testet interkontinentale raketter..

Aktuelt: Nord-Korea sier landet har mistet tålmodigheten med USA