Trump hyller hunden som jaget Baghdadi i døden

President Donald Trump er full av lovord om hunden som ifølge ham jaget IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi inn i en mørk tunnel der han skal ha utløst en bombevest og tatt tre barn med seg i døden. Mandag tvitret han et bilde av den ikke navngitte hunden. Foto: Det hvite hus / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Den ikke navngitte hunden i Pentagons tjeneste, som ble skadd da amerikanske soldater slo til mot IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi, er alt tilbake i tjeneste.

USAs president var raskt ute med å hylle den «nydelige» og «talentfulle» hunden som ifølge ham jaget IS-lederen i døden i en mørk tunnel.

Forsvarssjef Mark Milley fulgte opp og var også full av ros om hunden og dens «fantastiske innsats» da de amerikanske spesialstyrkene stormet Baghdadis skjulested i Syria.

Amerikanske medier ville straks ha navnet på hunden, men Pentagon nekter og fastholder at både navn og øvrige detaljer må være gradert – hemmeligstemplet.

Mandag tvitret imidlertid Trump et usladdet bilde av hunden, som er av rasen belgisk malinois, men som fortsatt er navnløs.

– Vi har et avgradert foto av en fantastisk hund (navnet er ikke avgradert) som gjorde en STORARTET JOBB i å fange og drepe lederen av IS, Abu Bakr al-Baghdadi!, skriver den amerikanske presidenten.

Ifølge den amerikanske forsvarssjefen ble hunden bare «lettere skadd og er nå på bedringens vei».

Den befinner seg fortsatt på slagmarken og er tilbake i tjeneste, sammen med sin hundefører, opplyser Milley.