Avis: 11. september-rettssak i 2021

Rettssaken mot Khalid Sheikh Mohammed, som er utpekt som hjernen bak 11. september-angrepet, og fire andre medtiltalte, starter trolig i januar 2021.

Det skriver avisen New York Times.

Det er en militær dommer på USAs militærbase Guantanamo, der Mohammed og de fire andre sitter fengslet, som har fastsatt datoen. Dersom tidsskjemaet holder og ingen ting annet uforutsett skjer, skal rettssaken starte i en militærdomstol 11. januar 2021.

Nesten 20 år etter terrorangrepet risikerer de fem å bli dømt til døden. De er anklaget for å ha hjulpet de 19 flykaprerne med å gjennomføre det største terrorangrepet på amerikansk jord. Nesten 3.000 mennesker ble drept i angrepene i New York, Washington og Pennsylvania.

Khalid Sheikh Mohammed regnes for å være arkitekten bak angrepet,

De fem ble pågrepet i Pakistan i 2002 og 2003. De ble holdt i CIAs hemmelige fengsler, og det ble brukt torturmetoder som simulert drukning og konstant søvnmangel under avhørene av dem. I 2006 ble de overført til Guantanamo-leiren.

I tillegg til Khalid Sheikh Mohammed, er de fire andre som vil bli stilt for retten Ramzi Binalshibh, Ali Abd al-Aziz Ali, Wallid bin Attash og Mustafa al-Hawsawi.