Orkan truer Trumps Florida-landsted

Donald Trumps feriested Mar-a-Lago i Florida ligger midt i banen som orkanen Dorian beregnes å få når den treffer delstaten om få dager. Les mer Lukk

President Donald Trumps eksklusive feriested Mar-a-Lago ligger midt i den antatte banen til orkanen Dorian, som ventes å feie inn over Florida mandag.

Det viser oppdaterte beregninger som USAs nasjonale orkansenter har gjort.

Dorian er nå på vei mot Florida etter å ha beveget seg utenom Puerto Rico. Fredag styrket den seg til en kategori 3-orkan, opplyser amerikanske meteorologer.

Ifølge det nasjonale orkansenteret kan Dorian bygge seg opp til en kategori 4-orkan innen den treffer Floridas østkyst, og den kan bli den kraftigste orkanen som rammer delstaten på nesten 30 år. Det antas at orkanen treffer land mandag.

Mar-a-Lago, Trumps eksklusive golf- og feriested, ligger i Palm Beach. Presidenten benytter ofte stedet både privat og til viktige politiske møter med amerikanske og internasjonale topper.

Torsdag kunngjorde Trump at han avlyser sitt planlagte besøk i Polen på grunn av orkansituasjonen. Trump skulle til Polen for å delta på 80-årsmarkeringen for starten på andre verdenskrig, men han sender visepresident Mike Pence i stedet.