USA flytter midler fra kriseetat – rett før orkansesongen

Den tropiske stormen Dorian er ventet å ankomme Puerto Ricos kyst onsdag. Da kan den ha blitt en orkan. Foto: Ramon Espinosa / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

USAs sikkerhetsdepartement flytter 271 millioner dollar fra etater som FEMA og kystvakten for å finansiere migranthåndtering. Samtidig er orkansesongen på vei.

Sikkerhetsdepartementet DHS ønsker å bruke midlene til senger for migranter og finansiering av et nytt tiltak som tvinger asylsøkere å vente i Mexico mens deres asylsøknad behandles.

Både kriseetaten FEMA og kystvakten er en del av DHS.

DHS vil ta 155 millioner dollar til å bygge midlertidige leirer langs USA-Mexico-grensen, der asylavhør kan holdes, med mål om raskere behandling. Samtidig skal 116 millioner gå til nye senger for anholdte migranter.

– Det å flytte midlene tillater DHS å håndtere den pågående grensekrisen, samtidig som den ikke truer DHS' totale funksjon, heter det i en uttalelse fra departementet.

Nyheten kommer i det den tropiske stormen Dorian, som er ventet å bli en orkan, beveger seg mot Puerto Rico. Demokraten Nancy Pelosi kaller avgjørelsen for «ufattelig hensynsløst».

– Å ta bevilgede midler er alltid uakseptabelt, men å ta fra midler til katastrofehåndtering for å finansiere en umenneskelig og forferdelig fengsling av familier, er utrolig. Å gjøre det rett før orkansesongen er ufattelig hensynsløst, sier hun.