A$AP Rocky for retten i Stockholm

Tirsdag startet rettssaken mot den amerikanske rapperen ASAP Rocky i Sverige. Les mer Lukk

Rettssaken mot den amerikanske rapperen A$AP Rocky og to medlemmer av følget hans har startet i Stockholm. De er tiltalt for vold mot en 19-åring.

Den 30 år gamle rapperen hadde på seg en grønn T-skjorte og joggebukser da han entret rettssalen sammen med sin forsvarer Slobodan Jovicic.

Han nekter skyld etter tiltalen.

Moren hans var blant dem som var på plass i rettssalen, ifølge Expressen.

19-åringen som rapperen er anklaget for å ha utøvd vold mot, ankom like før de tiltalte. Han var ikledd hvit skjorte og dunjakke. Mannen kom til Sverige som enslig mindreårig asylsøker som 14-åring.

A$AP Rocky ble pågrepet 3. juli etter voldsepisoden i Stockholm noen dager før. Hans egentlige navn er Rakim Mayers, og han er fra Harlem i New York.

I løpet av ukene han har sittet i varetekt, har saken fått stor oppmerksomhet, ikke minst i USA. Deler av det afroamerikanske miljøet i USA er i harnisk, og president Donald Trump har grepet direkte inn overfor statsminister Stefan Löfven for å få ham til å få Mayers løslatt.

Deler av hendelsen ble filmet og lagt ut på sosiale medier. Der kan man se hvordan rapperen og medlemmer av følget hans kaster en mann i bakken og slår og sparker ham mens han ligger nede.

Mayer selv hevder at det var selvforsvar og at han bare svarte på provokasjoner og trakassering. Han risikerer opptil to års fengsel om han blir funnet skyldig i tingretten.

Aktor Daniel Suneson, som tok ut tiltalen mot ham 25. juli, sier at han har mer materiale enn det som sirkulerer på sosiale medier for å støtte opp under tiltalen om at Mayers og de to andre «med overlegg, sammen og i samarbeid» angrep offeret.