19 omkom da militærfly styrtet under øvelse i Pakistan

Your browser doesn't support HTML5 video.

17 omkom da militærfly styrtet i Pakistan
Minst 19 personer omkom i en landsby nord i Pakistan der et militærfly styrtet i et boligområde tirsdag. De fleste av de omkomne oppholdt seg på bakken.

Militærflyet styrtet i landsbyen Mora Kalu utenfor storbyen Rawalpindi like før daggry.

I en uttalelse fra militæret heter det at flyet var på et treningsoppdrag da det styrtet. Alle de fem besetningsmedlemmene omkom.

Myndighetene opplyser at også 14 sivile mistet livet, blant dem flere barn. I tillegg skal 14 mennesker ha blitt skadd.

– De fleste ofrene fikk brannskader, sier Farooq Butt i den statlige pakistanske redningstjenesten.

TV-bilder fra stedet viste kraftige flammer i landsbyen etter styrten. Noen av husene her er nærmest blitt jevnet med jorden.

Landsbyboere sier til nyhetsbyrået AP at de våknet av en eksplosjon og så rester av flyet i nærheten av hjemme sine. På sosiale medier har det sirkulert bilder som viser at flyet fløy svært lavt før det raskt falt i bakken.

Årsaken til flystyrten er ukjent, og det er satt i gang etterforskning. Pakistans president Arif Alvi og statsminister Imran Khan er blant dem som har uttrykt medfølelse med de etterlatte.

Militæret i landet har hatt høy beredskap siden februar, da India gjennomførte et luftangrep mot militante i Pakistan som sto bak et selvmordsangrep som kostet 40 indiske soldater livet i den indisk-kontrollerte delen av Kashmir.