Canada-drapene:

Jakten på de drapsmistenkte tenåringene fortsetter: – Kan ha endret utseendet

Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) er fortsatt på rømmen i Canada. Les mer Lukk

To unge gutter er mistenkt for brutale drap på en eldre mann og et par i tjueårene i Canada.

Drapsmistenkte Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) skal ha blitt sett i byen York Landing i provinsen Manitoba – ikke Gillam, hvor søket har vært intensivert de siste dagene.

Jakten på de de to tenåringene fortsetter med uforminsket styrke. Et intensivt søk har pågått de siste dagene i byen Gillam i provinsen Manitoba, etter at bilen de to hadde brukt ble funnet utbrent i området.

Nå fortsetter søket i byen York Landing, 80 kilometer unna Gillam i luftlinje - men rundt 204 kilometer unna via bilvei.

Bakgrunn: Canada rystet av brutalt drap på to unge turister

De to mennene skal ha blitt sett av en lokal innbygger, Travis Bighetty, mens tenåringene rotet i en søppelkasse:

– Vi så dem i et område som sjeldent oppsøkes, for det er mange bjørner i området. Folk unngår å dra dit til fots, og man kan bare komme seg dit med bil, fortalte Bighetty til canadiske The Globe and Mail, og la til at de to mistenkte løp inn i skogen så fort de hørte bilen.

– Kam McLeod og Bryer Schmegelsky kan ha endret utseendet sitt og kan ha fått utilsiktet hjelp til å forlate området fra noen som ikke visste hvem de var, skrev Manitoba-politiet på Twitter forrige uke.

Ifølge The Guardian har politiet nå tatt i bruk sporhunder, helikoptre og droner i York Landing for å finne de to drapssiktede.

– Politiet forteller oss å låse dørene, holde oss inne og ikke kjøre rundt, det er bare politimennene og veipatruljer som burde være på veien nå, fortalte innbygger Destiny Hill til The Globe and Mail, og la til:

– Jeg er hjemme alene og jeg er litt redd.

Vitneobservasjonen av McLeod og Schmegelsky er ikke bekreftet, og søket i Gillam fortsetter parallelt med York Landing. Tett skog med mye sump og vann gjør søket utfordrende, og sist uke delte politiet et bilde av et annet funn de gjorde underveis:

– Bare noe av dyrelivet du kan oppleve i Manitoba, skrev politiet på Twitter om funnet av en isbjørn under jakten på Schmegelsky og McLeod. Les mer Lukk

Skogsområdet har mye bjørn og ulv, og er et farlig gjemmested for de to tenåringene. En tidligere brannmann i området uttalte til australske Yahoo at de «neppe ville klare seg»:

– Hvis du ikke har riktig utstyr til å være i den skogen, vil du ikke overleve.

McLeod og Schmegelsky er tiltalt for å ha drept canadiske Leonard Dyck (64), og mistenkt for å ha drept australske Lucas Fowler (23) og amerikanske Chynna Deese (24). Fowler og Deese var på roadtrip gjennom Canada da de ble drept.

Se overvåkningsvideo av de to tenåringene under:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Overvåkningskamera filmet tenåringene fem dager etter drapene Les mer Lukk