Dødstallet etter angrep i Afghanistan har steget til 20

En afghansk soldat står vakt etter søndagens angrep på et partikontor i Kabul, der 20 mennesker ble drept. Les mer Lukk

Dødstallet etter et angrep mot et partikontor i den afghanske hovedstaden Kabul søndag er steget til 20.

Ytterligere rundt 50 mennesker ble såret i angrepet på partikontoret til den afghanske visepresidentkandidaten Amrullah Saleh, som er makkeren til president Ashraf Ghani.

Angrepet varte i rundt seks timer og endte sent søndag kveld med at alle gjerningspersonene var drept, ifølge innenriksdepartementet.

– Først skjedde det en eksplosjon ved Grønn trends partikontor. Deretter gikk en rekke angripere inn i kontoret, sier talsmann Nasrat Rahimi i innenriksdepartementet.

Les også: Blodig dag i Afghanistan

Evakuert

Visepresidentkandidaten, som trolig var målet for angrepet, var inne i bygningen da angrepet startet, men ble brakt i sikkerhet og slapp fra hendelsen uten alvorlige skader, ifølge hans kontor.

Angrepet skjedde samme dag som valgkampen offisielt startet fram mot presidentvalget 28. september.

Amrullah Saleh tilhører partiet Grønn trend og har tidligere vært sjef for Afghanistans etterretningstjeneste.

Sikkerhetsstyrker evakuerte om lag 85 personer fra partikontoret mens kampene pågikk. Tre gjerningsmenn ble drept i skuddveksling med regjeringsstyrkene, mens minst to andre forskanset seg i flere timer i byggets øverste etasje.

Taliban eller IS

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet. Men både den afghanske opprørsbevegelsen Taliban og IS' afghanske fløy er aktive i Kabul og har utført en rekke angrep tidligere.

Søndag var første dag i valgkampen foran presidentvalget, som finner sted mot slutten av september.

Saleh stiftet Grønn trend etter at han ble sparket som etterretningssjef i regjeringen til Hamid Karzai for ni år siden. Partiet har går inn for demokrati og reform og er en innbitt motstander av Taliban.