Navalnyj innlagt på sykehus

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er overført fra fengselet til sykehus, etter å ha fått en alvorlig allergisk reaksjon. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er overført fra fengselet til sykehus, angivelig etter å ha fått en allergisk reaksjon.

Navalnyj soner en dom på 30 dagers fengsel, etter å ha blitt funnet skyldig i å ha oppfordret til ulovlige demonstrasjoner. Lørdag ble over 1.300 mennesker arrestert i protesten han selv skulle ha vært en del av.

Søndag ble 43-åringen overført til et sykehus, ifølge talskvinnen Kira Jarmisj etter å ha fått et alvorlig allergisk anfall. Navalnyjs ansikt var ifølge henne rødt og hovent.

– Årsaken til det allergiske anfallet er ikke kjent. Han voktes av politi på sykehuset og får den nødvendige pleie der, sier Jarmisj, som senere søndag omtalte Navalnyjs tilstand som «tilfredsstillende».

Hun sier han ikke har noen forhistorie med allergi.

Les også:Over 1.000 pågrepet under protest i Moskva

Navalnyjs pågripelse onsdag ble tolket som et forsøk på å stagge helgens demonstrasjon med krav om at opposisjonelle kandidater får stille i høstens ordførervalg.

Ifølge politiet i Moskva deltok rundt 3.500 mennesker i lørdagens demonstrasjon. Søndag opplyser den uavhengige gruppen OVD-info at totalt 1.373 mennesker ble arrestert. Det skal være det høyeste antallet siden massedemonstrasjonene mot Putin i 2012. Flere av pågripelsene var voldelige, og politiets bruk av batonger er i ettertid blitt fordømt av både den amerikanske ambassaden i Moskva, EU og Amnesty.

Les også: Over 22.000 demonstrerte i Moskva med krav om frie lokalvalg