Svensk domstol offentliggjør A$AP Rocky-tiltale

En domstol i Stockholm har gitt ut rettsdokumentene i straffesaken mot den amerikanske artisten A$AP Rocky og to andre menn.

30 år gamle Rakim Mayers, kjent som rapperen A$AP Rocky, angrep sammen med to andre «med overlegg, i fellesskap og i overensstemmelse» et offer i Stockholm 30. juni, heter det i tiltalen.

Offeret ble slått og sparket mens vedkommende lå på bakken, og ble angrepet med en flaske, ifølge svensk påtalemyndighet. Rettsdokumentene består ifølge nyhetsbyrået AP av 500 sider og inneholder bilder av offerets skader, de fleste av dem kutt og sår, samt blodige klær.

Den Grammy-nominerte amerikaneren hevder de handlet i selvforsvar fordi personen hadde oppført seg voldelig mot livvakten og trakassert artisten.

Hans assistent beskriver i tekstmeldinger hvordan hun ble vitne til hendelsen. Meldingene er del av bevismaterialet mot artisten.

– Jeg så Rocky og livvakten banke dritten ut av en person, skriver hun.

Assistenten skriver også at hun ble oppfordret til å filme det som skjedde, og at «Harlem tok opp en flaske fra gaten og knuste den mot personen». I politiavhør ble artisten spurt om hvorfor assistenten har kalt ham «Harlem».

– Jeg vet ikke, dere får spørre henne. Hun sier mange ting som jeg ikke vet hvorfor hun sier, sa Rakim Mayers i avhør. Artisten, som vokste opp i Harlem i New York, nekter for å ha brukt flaske som våpen.

Han har sittet i varetekt siden 2. juli. Rettssaken starter tirsdag, og det er satt av tre dager til saken. Voldstiltalen kan medføre opptil to års fengsel.