Mange drept i Taliban-angrep

Afghanske styrker og deres allierte fra NATO og USA drepte i årets tre første måneder flere sivile enn det Taliban og andre opprørere gjorde. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Over 60 mennesker er drept i flere Taliban-angrep i Afghanistan i helgen, samtidig som opprørerne sitter i forhandlinger med USA om en fredsavtale.

Lørdag kveld ble åtte valgfunksjonærer og elleve politifolk drept i et Taliban-angrep mot en politistasjon i Maroof-distriktet i Kandahar-provinsen, opplyser politisjefen i provinsen, Tadin Khan.

Valgfunksjonærene drev registrering av velgere foran presidentvalget i september. 27 andre ble såret i angrepet.

26 regjeringsvennlige militssoldater ble også drept i et Taliban-angrep i Baghlan-provinsen nord i Afghanistan lørdag, ifølge lokale talsmenn.

Angrep militærbase

Søndag angrep Taliban-opprørere en militærbase i Imam Sahib i Kunduz-provinsen. Minst tolv soldater ble drept og 16 andre ble tatt til fange, ifølge Aminullah Ayuddin, som sitter i provinsrådet.

Taliban angrep også en militærbase i Bala Buluk-distriktet i Farah-provinsen, der minst åtte soldater ble drept og ni såret, ifølge rådsmedlemmet Shah Mahmood Naemi.

Forhandler

Utsendinger fra Taliban og USA er nå samlet til en ny forhandlingsrunde i Qatar, de sjuende i rekken siden president Donald Trump i fjor varslet at rundt halvparten av de 14.000 amerikanske soldatene i Afghanistan skulle trekkes ut innen sommeren 2019.

Taliban ble drevet ut av Kabul da USA og andre vestlige land bombet en allianse av krigsherrer til makten for snart 18 år siden.

Anslagsvis 110.000 mennesker er drept i krigshandlinger siden, og rundt 5 millioner afghanere lever som flyktninger i og utenfor eget land.

Taliban kontrollerer nå omtrent halvparten av Afghanistan, der USA og NATO fortsatt har stasjonert soldater.