Peru sender tilbake venezuelanske migranter

Venezuelanere i en flyktningleir i Bogota i Colombia. Peru sendte mandag tilbake 40 migranter. Det er Colombia som har tatt imot flest venezuelanere. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Peru har mandag deportert over 40 venezuelanske migranter. De returneres for å ha skjult at de har kriminell bakgrunn eller ha oppholdt seg ulovlig i landet.

Deportasjonen er den største siden hundretusener av venezuelanere flyktet til Peru fra hjemlandet som er i økonomisk og politisk krise, skriver Reuters.

Venezuelanerne ble pågrepet av politi mandag morgen og satt på et militærfly til Venezuela noen timer senere.

Perus innenriksminister Carlos Moran sier de fleste av venezuelanerne hadde oppgitt falske opplysninger om at de ikke hadde noe på rullebladet i en søknad om å få opphold i landet. Å oppgi falske opplysninger strider mot landets lover, og de blir derfor sendt tilbake til Venezuela. Andre blir sendt tilbake for å ha oppholdt seg i Peru ulovlig.

FN: Over 300.000 barn fra Venezuela lever som flyktninger i Colombia

Peru er det landet som tatt imot nest flest venezuelanske migranter etter Colombia. Det siste året har 700.000 venezuelanere flyktet til Peru.

– Som land har vi tatt imot tusenvis av venezuelanere som ønsker seg en bedre framtid. Men som regjering må vi beskytte våre innbyggere først, og de personene som kom inn ved å lyve, gi falsk informasjon og har kriminell bakgrunn, er en trussel, sier Moran i en uttalelse.

Aktuelt: Fernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt