Luftangrep mot Libyas hovedstad

Libyas hovedstad Tripoli ble utsatt for flyangrep lørdag kveld. Beboerne kunne høre kraftige eksplosjoner.

Det er ikke kjent nøyaktig hvor i den libyske hovedstaden angrepet skjedde, men flydur og kraftige eksplosjoner kunne høres i byen mellom klokken 23 og midnatt.

– Vi hører langvarig uavbrutt skyting fra maskingeværer og luftvernkanoner, i tillegg til enkelte flyangrep, men vi vet ikke nøyaktig hvor, sier en kvinne som bor i byen, til nyhetsbyrået AFP.

– På Facebook sier folk at de som bor i nærheten av militærforlegninger eller steder der væpnede grupper har tilhold, bør forlate huset. Men vi er redd for å gå ute i gatene så sent om kvelden, forteller kvinnen.

Styrker som støtter den FN-anerkjente regjeringen i Tripoli har de siste ukene kjempet mot angripere under krigsherren Khalifa Haftars kommando. Sistnevnte innledet 4. april en offensiv for å erobre hovedstaden. Den internasjonale Røde Kors-komiteen har advart og sagt at boligområder i hovedstaden er blitt til slagmark i kampen om byen.

Minst 278 mennesker er drept og over 2.300 såret, ifølge Verdens helseorganisasjon. FN sier over 35.000 er revet fra hus og hjem som følge av kampene.