Trump og Abe tok en ny golfrunde

Tonen er god mellom Shinzo Abe og Donald Trump, som tok en runde på golfbanen sammen lørdag etter et mer formelt møte dagen før. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Mens Japans statsminister Shinzo Abe er i Washington for handelssamtaler, ble det også tid til en ny golfrunde med president Donald Trump.

Abes golfinteresse er velkjent, og stemningen mellom de to lederne var god da de besøkte en golfklubb utenfor Tokyo for halvannet år siden. Denne gangen spiller de på en bane rundt fem mil utenfor den amerikanske hovedstaden, nærmere bestemt presidentens egen Trump National Golf Club.

I tillegg til å være i ferd med å forhandle fram en ny handelsavtale, har Japan og USA flere sammenfallende utenrikspolitiske interesser. Japan har åpent støttet Trumps fremstøt for å slutte fred med Nord-Korea, samtidig som japanerne tror sjansen for å lykkes er liten.

Om en måned reiser Trump til Japan, og han blir den første utenlandske lederen som møter Japans nye keiser. Naruhito blir formelt innsatt som keiser 1. mai, nesten halvannet år etter at den sittende keiseren, Akihito, kunngjorde at han ville abdisere.