Ny syklon på vei mot Mosambik

Landsbyen Bopira i Mosambik ble rammet av syklonen Idai i forrige måned. Nå er et nytt kraftig uvær på vei mot det afrikanske landet. Foto: Cara Anna / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

En ny, kraftig syklon er på vei mot Mosambik, bare halvannen måned etter at store områder i landet ble rasert av uværet Idai.

Det ventes at syklonen Kenneth vil treffe kysten nord i det afrikanske landet torsdag eller natt til fredag. Det er risiko for kraftig regn og flom både i Mosambik og nabolandet Tanzania.

Røde Kors er særlig bekymret for konsekvensene i områder som fortsatt er sterkt berørt av ødeleggelsene under syklonen Idai. Den rammet Mosambik, Zimbabwe og Malawi i midten av mars.

Over tusen mennesker mistet livet, og de materielle ødeleggelsene var svært omfattende. FN beskrev Idai som en av de verste værkatastrofene i Afrikas historie.

Idai var mye kraftigere og mer langvarig enn uvær pleier å være i denne delen av Afrika. FNs generalsekretær António Guterres knyttet syklonen til endringene i klimaet.