Demokratene avviser retur av enslige mindreårige migranter

Demokratene avviser en forespørsel fra sikkerhetsdepartementet DHS om fullmakt til å returnere alle enslige mindreårige som krysser grensen til USA.

DHS-sjef Kirstjen Nielsen sendte torsdag et brev til Kongressen der hun ba om mer penger og fullmakt til å håndtere migrantsituasjonen ved grensen mot Mexico. Ett av ønskene var å få endret en lov som hindrer USA å sende tilbake mindreårige migranter til land USA ikke grenser til.

Nancy Pelosi, som leder det demokratiske flertallet i Representantenes hus, sier de ikke vil imøtekomme Nielsens forespørsel.

– Demokratene avviser ethvert forsøk på å la regjeringen deportere barn, og vi avviser alle angrep på innvandrere og familier fra den sittende presidenten, sier Pelosi. Hun sa ikke noe om hvorvidt førstekammeret i Kongressen er villig til å gi DHS ekstra penger til midlertidig husly for migranter som prøver å komme inn i USA ved lovlige grenseoverganger.

Nielsen sa DHS gjerne ville ha myndighet til å sende de aktuelle barna «til familiene og hjemlandet på en trygg og ordentlig måte dersom de ikke har noen juridisk rett til bli», slik departementet kan gjøre med mindreårige fra Mexico.