Møte om Boeings ulykkesrammede fly

Et fly av typen 737 MAX 8 i Renton i den amerikanske delstaten Washington. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Flere hundre flygere, teknikere og representanter for ulike lands luftfartsmyndigheter deltar onsdag på et møte hos Boeing om de ulykkesrammede MAX-flyene.

Møtet vil handle om ulike tiltak for å sikre at det er trygt å bruke flyene, ifølge avisa Washington Post og andre medier.

Deltakerne skal blant annet få informasjon om en oppdatering av et system som skal hindre flyene i å steile. Det mistenkes at feil i dette systemet, som kalles MCAS, bidro til at et fly av typen 737 MAX 8 styrtet i Indonesia i fjor.

I tillegg undersøkes det om MCAS spilte en rolle da et fly av samme type styrtet i Etiopia tidligere denne måneden.

Til sammen omkom over 340 mennesker i de to ulykkene. Flystyrten i Etiopia førte til at alle fly av typen 737 MAX 8 ble satt på bakken.

Boeings programvareoppdatering og andre tiltak må godkjennes av luftfartsmyndighetene i landene hvor flyene brukes, før de kan tas i bruk igjen. Onsdagens møte holdes i nærheten av selskapets fabrikk i Renton i delstaten Washington i USA.