Kilde: Barr trenger uker, ikke måneder til å vurdere rapport

USAs justisminister William Barr trenger uker, ikke måneder, på å gå gjennom Mueller-rapporten før en eventuell offentliggjøring, sier en kilde i departementet.

Kilden, som uttaler seg mot løfte om anonymitet, sier det foreløpig ikke er noen planer om å gi rapporten videre til Det hvite hus.

Barr har tidligere sagt at han ønsker å offentliggjøre så mye av rapporten som mulig, innenfor lovens rammer. Seks demokratiske komitéledere i Representantenes hus har bedt Barr oversende hele rapporten innen 2. april, men det er uklart om den tidsfristen vil bli oppfylt.

Så langt har Barr kommet med et fire sider langt sammendrag fra Robert Muellers rapport. Spesialetterforskeren har i to år gransket mulig russisk innblanding i valget i 2016 og samrøre mellom Donald Trumps valgkampapparat og russiske tjenestemenn.

– Selv om denne rapporten ikke konkluderer med at presidenten begikk en forbrytelse, så frikjenner den ham heller ikke, skriver Barr i sitt sammendrag. Trump selv mener derimot at det som har kommet fram, renvasker ham og innebærer en fullstendig frifinnelse.

Demokratene mener Barrs sammendrag ikke er tilstrekkelig, og de mener justisministeren ikke er uavhengig, ettersom han er utnevnt av Trump.