Raketter truer våpenhvile på Gazastripen

Etter en rolig dag gikk flyalarmen sør i Israel på nytt tirsdag kveld da en rakett ble avfyrt fra Gazastripen, til tross for at Hamas har erklært våpenhvile.

Mandag kveld meldte den islamistiske Hamas-bevegelsen at det var enighet om en våpenhvile. Dette ble imidlertid ikke bekreftet av Israel, og angrepene fortsatte på nattetid.

Tirsdag senket roen seg, men på kvelden gikk flyalarmen igjen, og den israelske hæren opplyser at de har identifisert en rakett avfyrt fra Gazastripen mot israelsk territorium.

Det er foreløpig ingen meldinger om drepte eller sårede som følge av raketten, som ifølge den israelske hæren ble avfyrt ved 20-tiden tirsdag kveld.

Hamas sier at raketten som traff i nærheten av byen Ashkelon, ble avfyrt av en enkeltperson, og at Hamas vil forholde seg i ro så lenge israelerne gjør det samme.

Ifølge en sikkerhetskilde i Gaza skal det også ha blitt skutt en rakett som har truffet Hamas' militærbase Khan Yunis tirsdag kveld.

Israelske kampfly bombet mandag mål en rekke steder på Gazastripen. Samtidig ble en rekke raketter skutt fra Gazastripen mot Israel. I et av disse angrepene ble sju mennesker såret utenfor Tel Aviv.