Amerikansk general avviser militær trussel ved grensa

En amerikansk general sa i Senatet tirsdag at det ikke er noen militær trussel på grensa mot Mexico. Fokuser heller på Kina og Russland, sier han.

General Terrence O'Shaughnessy, som har ansvar for USAs hjemlige forsvar, sa under en høring i Senatet at de planlagte barrierene på grensa mot Mexico kan øke forsvarsevnen mot trusler fra sør.

Men han gjorde det klart at det at Russland har økt sin militære kapasitet og åpent truer USA, er en umiddelbar trussel.

President Donald Trump erklærte unntakstilstand ved grensa for å skaffe seg penger til muren han har lovet sin kjernevelgere, fra forsvarsbudsjettet etter at Kongressen ikke ville bevilge dem.

Demokratiske senatorer i forsvarskomiteen gjorde sitt beste for å grille O'Shaughnessy om hans syn på at penger tas fra forsvarets byggebudsjetter, og hans syn på unntakstilstanden.

O'Shaughnessy besøkte nylig grensa sammen med forsvarsminister Patrick Shanahan, og var forsiktig i sine svar. Han viste stort sett til vurderingene til sikkerhetsdepartementet og tollvesenet.