Opptellingen fortsetter etter valg i Nigeria

Folk går forbi politisk reklame, mens nigerianerne venter på valgresultatet. Les mer Lukk

Opptellingen av stemmene fortsetter etter lørdagens valg i Nigeria. Det er uklart når resultatet vil være klart etter at det oppsto forsinkelser og uroligheter.

Mange valglokaler holdt åpent etter mørkets frembrudd for å la folk som fortsatt sto i kø avlegge stemme, selv om de skulle ha stengt klokken 14.

Etter forsinkelsene er det uklart når valgvinneren vil bli kunngjort. Det ble lørdag sagt at resultatet ikke vil være ventet før tidlig i uken som nå starter.

72 millioner mennesker var stemmeberettiget ved lørdagens valg.

Valget forløp rolig i mesteparten av landet, men det ble meldt om uroligheter i nord og sør Ekstremistgruppen Boko Haram sto bak to angrep nord i landet. I byen Maiduguri ble det hørt bombeeksplosjoner og skyting. Det ble også meldt om skyting i Port Harcourt i den urolige sørlige delen av landet.

Til sammen 16 mennesker ble drept i åtte delstater på valgdagen, ifølge tall innhentet av et nettverk borgerrettighetsorganisasjoner. Likevel var det mindre vold ved dette valget enn ved tidligere valg i Nigeria.

President Muhammadu Buhari, som vant forrige valg i 2015, forsøker å bli gjenvalgt. Hans hovedutfordrer er tidligere visepresident og milliardær Atiku Abubakar.

Les også:

Opptellingen i gang etter voldspreget valg i Nigeria

Bomber ryster Nigeria på valgdagen