Prins Philip ber om unnskyldning etter bilkrasj

Prins Philip, dronning Elizabeths ektemann, var involvert i en bilulykke 17. januar i år. Nå har han skrevet personlig brev til en kvinne som brakk armen i ulykken. Foto: Reuters / AFP. Montasje: ABC Nyheter. Les mer Lukk

Kvinnen som ble skadd i bilulykken med prins Philip har nå mottatt brev med personlig beklagelse fra den britiske prinsen.

Det skapte overskrifter internasjonalt da Storbritannias prins Philip (97) tidligere denne måneden krasjet inn i en annen bil. Den 97 år gamle ektemannen til dronning Elizabeth kom uskadd fra ulykken, men en kvinne som satt i den andre bilen brakk håndleddet i sammenstøtet.

I ettertid har Emma Fairweather (46) uttrykket skuffelse i britiske medier over at prinsen ikke hadde tatt kontakt med henne og beklaget ulykken.

Nå har prinsen tatt bladet fra munnen. I et personlig brev til Emma Fairweather uttrykker Philip at han er veldig lei seg over det som skjedde, skriver avisen Sunday Mirror.

Les også:Prins Philip (97) har ennå ikke sagt unnskyld

– Jeg var nok rystet etter uhellet, men jeg er veldig lettet over at ingen av dere ble alvorlig skadd, skriver prinsen blant annet i brevet som er datert 21. januar, fire dager etter sammenstøtet.

Prins Philip skriver videre at han har kjørt ut i krysset hvor sammenstøtet skjedde utallige ganger, og at han kjenner til at krysset er sterkt trafikkert. Han forklarer at sola var sterk og sto lavt, og at han antar at han derfor ikke så bilen komme.

– Da det begynte å samle seg en stor mengde mennesker på stedet, ble jeg rådet av en lokal politimann å returnere til Sandringham. Jeg har siden skjønt at du har brukket en arm. Jeg er veldig lei meg for denne skaden, skriver prinsen som avslutter brevet med å ønske Emma Fairweather god bedring.

Prins Philip har undertegnet brevet «hilsen Philip».

Les også:Prins Philip (97) slapp uskadd fra bilulykke

Fairweather forteller at hun ble overrasket over hilsenen. Hun setter spesielt pris på at han skrev «hilsen Philip», uten den formelle tittelen. Overfor britiske medier uttrykker 46-åringen at hun også er glad for at prinsen forsøkte å forklare hvorfor sammenstøtet skjedde.

Ulykken den 17. januar ble viet mye spalteplass i britiske medier. Den skapte også en debatt om når eldre mennesker bør gi fra seg førerkortet og slutte å kjøre.