UNRWA protesterer mot å bli satt på antisemitt-liste

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) protesterer mot å ha blitt satt på en liste over antisemittiske organisasjoner.

Simon Wiesenthal-senteret publiserer hvert år en liste over «de ti verste globale antisemittiske hendelser».

På årets liste figurerer UNRWA på en femteplass. I sin begrunnelse skriver Simon Wiesenthal-senteret at FN-organisasjonen bruker pensum på palestinske skoler den driver til å «fremme antisemittiske holdinger», nekter å trykke ordet «Israel» og ikke vil lære palestinske skolebarn om holocaust.

UNRWA protesterer på det sterkeste mot påstanden fra Simon Wiesental-senteret.

– Som FN-organisasjon følger UNRWA til fulle FNs prinsipper og verdier, deriblant å fremme grunnleggende menneskerettigheter. Derfor tar vi sterk avstand fra alle former for rasisme, heter det i en uttalelse fra UNRWA.

Øverst på årets liste fra Simon Wiesental-senteret, står massakren i en synagoge i Pittsburgh i USA i oktober, etterfulgt av nedsettende kommentarer om jøder fra lederen for den amerikanske organisasjonen Nation of Islam i Detroit.

På tredjeplass står tagging av hakekors på flere amerikanske universitetsområder, mens påstanden om antisemittiske holdinger hos den britiske opposisjonslederen Jeremy Corbyn og andre Labour-politikere står på fjerdeplass.