Samtaler mellom Taliban og Iran

Taliban-opprørerne i Afghanistan, som har hatt flere møter med utsendinger fra USA de siste ukene, har også hatt samtaler med Iran, melder nyhetsbyrået Tasnim.

– Den afghanske regjeringen er informert om kommunikasjonen og samtalene som er ført med Taliban, og denne prosessen vil fortsette, sier en talsmann for det øverste nasjonale sikkerhetsrådet i Iran.

Det er ikke kjent hvor samtalene har funnet sted, eller hvem som har deltatt, melder Tasnim, som er kjent for å stå den iranske revolusjonsgarden nær.

– Iran har alltid vært en av de viktigste pilarene for stabilitet i regionen og samarbeidet mellom våre to land vil med sikkerhet bidra til en bedring av Afghanistans sikkerhet, sier talsmannen Ali Shamkhani.

Representanter fra USA og Taliban møtes 17. desember til samtaler i De forente arabiske emirater.

Taliban og USA møttes også i november, og den amerikanske delegasjonen ble da ledet av USAs tidligere FN-ambassadør Zalmay Khalilzad, som selv er født og oppvokst i Afghanistan.

President Donald Trump utnevnte Khalilzad til «spesialutsending for afghansk gjenforening» i september og ga ham i oppdrag å forhandle fram en fredsavtale med Taliban.