Suu Kyi blir fratatt nok en æresutmerkelse

Etter å tidligere ha blitt sammenlignet med store fredsforkjempere som Nelson Mandela, har Myanmars leder Aung San Suu Kyis status blitt betydelig svekket i vesten den siste tiden. Hun kritiseres for å svært passiv etter det myanmarske militæres brutale behandling av rohingyaene i fjor. Les mer Lukk

Paris har besluttet å trekke tilbake en æresutmerkelse fra Myanmars de facto leder Aung San Suu Kyi på grunn av hennes håndtering av rohingya-krisen.

Minst 700.000 rohingyaer ble drevet på flukt til nabolandet Bangladesh i fjor da de militære gikk til angrep på landsbyene deres.

Suu Kyis status har blitt sterkt svekket av at hun har unnlatt å kritisere de myanmarske militæres brutale behandling av rohingya-minoriteten. Byer som Glasgow, Edinburgh og Oxford har også trukket tilbake æresutmerkelser de tidligere har delt ut til fredsprisvinneren og tidligere opposisjonslederen.

Tidligere denne måneden trakk Amnesty tilbake æresprisen Suu Kyi mottok i 2009, og Canada trakk også nylig tilbake æresborgerskapet som hun fikk i 2007.

Hennes tilhengere har argumentert for at Suu Kyi ikke har makt til å kontrollere hæren.