Amerikansk misjonær skutt i Kamerun

En amerikansk misjonær ble skutt i hodet under en skuddveksling mellom bevæpnede separatister og soldater, ifølge direktøren ved et regionalt sykehus i Kamerun.

Hendelsen skjedde i den nordvestlige delen av Kamerun. Misjonær Charles Trumann Wesco, som hadde oppholdt seg i området i om lag to uker, ble angivelig fanget i en skuddveksling. Han ble fraktet direkte til det regionale sykehuset i Bamenda etter å ha blitt skutt i hodet mens han befant seg i sin egen bil.

– Etter å ha forsøkt å redde livet hans, døde han her på sykehuset, fortalte direktør ved sykehuset Kingue Thomson Nije til nyhetsbyrået AP.

Misjonæren etterlater seg en kone og åtte barn, som alle befant seg i Bamenda da hendelsen inntraff. Ifølge Nije var det uklart om noen av dem ble skadd eller om det befant seg andre i bilen.

Broren til Wesco, som er lovgiver i delstaten Indiana i USA, bekrefter dødsfallet, og har uttalt at misjonæren elsket Gud og mennesker.

Hendelsen inntraff i Bamenda, et engelsktalende område hvor bevæpnede separatister lenge har kjempet for en selvstendig stat. Ifølge en talsmann for militæret skal fire mistenkte være skutt og drept, mens flere har blitt pågrepet. Så langt er det ingen opplysninger det er soldater eller separatister som er pågrepet.

Den siste tiden har engelsktalende lærere og advokater i regionen demonstrert mot det de mener er en marginalisering av landets fransktalende minoritet. Etter at regjeringen slo hardt ned på demonstrasjonen, har regionen opplevd økt spenning og en rekke voldshendelser.

Bevæpnede fraksjoner har i større grad brukt vold i kampen om en selvstendig stat.