Mattis: – Saudi-Arabia lover «full» etterforskning av Khashoggi-drapet

USAs forsvarsminister Jim Mattis snakket til journalister under en pressekonferanse i Praha søndag. Foto: Roman Vondrous / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

USAs forsvarsminister Jim Mattis sier søndag at Saudi-Arabia lover en fullstendig etterforskning av drapet på journalist Jamal Khashoggi.

Uttalelsen til Mattis kommer i etterkant av et møte mellom ham og den saudiarabiske forsvarsministeren Adel al-Jubeir i Bahrain. Mattis har i forbindelse med møtet i tillegg uttalt at Khashoggi-drapet undergraver stabiliteten i Midtøsten.

– Vi diskuterte behovet for åpenhet og en fullstendig etterforskning. Det var den saudiarabiske forsvarsministeren Adel al-Jubeir enig i, uten noen reservasjoner, uttalte Mattis i etterkant av møtet.

Under en flyreise fra Bahrain til Praha, hvor han skal delta under hundreårsmarkeringen av Tsjekkoslovakia, utdypet han samtalen. Ifølge Mattis skal det ha vært enighet mellom de to forsvarsministrene, hvor Jubeir uttrykte at det var viktig å finne ut hva som har skjedd.

Under en pressekonferanse i Tsjekkia søndag, sendte han også et nikk til Tyrkia.

– Det er sikkert at Tyrkia, med de bevisene de har innhentet, vil sikre at det vil bli mer enn én gjennomgang av hva som foregår. Jeg er helt sikker på at etterforskningen vil ta for seg bevismaterialet som Tyrkia har presentert så langt, sa han.

Les også: Forloveden: – Khashoggi var bekymret før han oppsøkte konsulatet