Tre menn siktet for drapet på slovakisk journalist

Tre menn er siktet for drapet på journalist Jan Kuciak og hans forlovede Martina Kusnirova i Slovakia i februar. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Tre menn er pågrepet og siktet for drapet på gravejournalisten Jan Kuciak og forloveden Martina Kusnirova i Slovakia i februar, ifølge lokale medier.

Mennene er siktet for drap og «andre lovbrudd», opplyser en talsperson for påtalemyndigheten til det lokale nyhetsbyrået TASR.

De tre drapssiktede og fem andre menn ble pågrepet mandag. De andre mennene, som også knyttes til drapet, ble løslatt etter avhør ettersom slovakisk lov ikke tillater å anholde en mistenkt i mer enn 48 timer.

Den 27 år gamle slovakiske journalisten ble funnet drept sammen med forloveden i hjemmet deres nært Bratislava i slutten av februar. Ammunisjon skal ha vært lagt rundt det drepte paret.

Politiet tror drapene har sammenheng med Kuciaks arbeid som journalist. Han var i ferd med å publisere en sak som pekte på mulige forbindelser mellom regjeringen i Slovakia og italiensk mafia, da han ble drept.

Den uferdige reportasjen ble publisert etter drapet, noe som førte til store protester og demonstrasjoner mot regjeringen. Det resulterte i at både innenriksminister Robert Kalinak og statsminister Robert Fico gikk av.