Fly krasjlandet i lagune – alle overlevde

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fly krasjlandet i lagune – alle overlevde
Fredag morgen gikk et passasjerfly ned i en lagune utenfor Chuukøyene i Mikronesia. Alle om bord kom fra det med livet i behold.

Det skal ha vært 47 personer om bord i flyet, en Boeing 737 fra Air Niugini, som krasjet i vannet like ved rullebanen under et landingsforsøk på Chuukøyene i Mikronesia i det vestlige Stillehavet. Øverst i saken kan du se video fra stedet som viser personer som reddes bort fra flyet i båter.

Det var surrealistisk. Jeg trodde vi hadde landet hardt til jeg så et hull i siden på flyet og vann som kom inn, og jeg tenkte: «Det er ikke sånn det skal være», forteller Bill Jaynes, en av passasjerene, i en video som er postet på Facebook, skriver The Guardian.

Han forteller at flyvertinnene om bord fikk panikk og begynte å rope. Selv forsøkte han å beholde roen så godt han kunne.

– Jeg er ekstremt imponert over de lokale, som umiddelbart kom ut i båter. En skulle kanskje trodd at de var redde for å nærme seg et fly som nettopp hadde krasjet, men de var fantastiske, fortsetter Jaynes.

Air Niugini skriver i en kort uttalelse at gjør alt de kan for å sørge for passasjerene.