Vrakrester funnet i letingen etter fly med norsk pilot i Japan

Japanske myndigheter bekrefter at vrakrestene som er funnet i sjøen utenfor kysten av Fukushima kommer fra flyet til den savnede nordmannen.

Japans transportdepartement sier at malingen og fargene på to av delene som er funnet i sjøen gjør at de kan konkludere med at de kommer fra døren til det savnede Cessna 208-flyet, skriver avisen Mainichi.

Vrakrestene ble funnet av et helikopter fra det japanske luftforsvaret utenfor kysten av Fukushima, i nærheten av der småflyet forsvant fra radaren torsdag ettermiddag, melder den japanske rikskringkastingen NHK.

Letingen pågår fremdeles etter den norske mannen på 66 år som var pilot og eneste person om bord i flyet.

Pårørende er varslet

Kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet bekrefter at de kjenner til saken.

– Vi er kjent med at et småfly med en norsk borger er meldt savnet utenfor kysten av Japan. Den norske ambassaden i Tokyo jobber nå tett sammen med japanske myndigheter. Utenriksdepartementet har også vært i kontakt med mannens pårørende, sier Lunde.

Ministerråd Tord Tukun ved den norske ambassaden i Tokyo sier at de er i kontinuerlig kontakt med myndighetene i landet.

– Vi ble informert av japanske myndigheter og gjennom medier rundt klokken 19 torsdag kveld, sier Tukun.

Det var VG som først omtalte saken.

Ingen nødmelding

NHK melder at småflyet befant seg over Stillehavet, cirka 100 kilometer øst for Fukushima, da det forsvant fra radaren torsdag ettermiddag. Det skal ikke ha kommet noe nødvarsel fra flyet før det forsvant.

NHK melder at både kystvakt og kystforsvaret bidrar i leteaksjonen. Flyet er et enmotors Cessna 208. Det tok av fra stillehavsøya Saipan på morgenen og skulle etter planen lande på flyplassen Shin Chitose i Hokkaido nord i Japan klokka 15.50 lokal tid. Turen var estimert til å ta rundt ni timer.

Det var sist registrert kontakt med flyet like før klokken 12 torsdag før det forsvant fra radaren rundt klokken 15.30.