Kavanaugh grilles om sexanklager: – Dette er en nasjonal skam!

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kavanaugh forsvarer seg i Senatet
– Min familie og mitt navn er fullstendig og permanent ødelagt av disse beskyldningene, innledet Brett Kavanaugh (53) sin forklaring foran senatets justiskomité - og tok til tårene.

Der avviste han tydelig preget anklagene om seksuelle overgrep fra Christine Blasey Ford (51) kategorisk, og leste opp utsagn fra vitner som skal ha vært til stede på festen der det påståtte voldtektsforsøket skal ha funnet sted.

– Mitt navn er fullstendig og permanent ødelagt, sa Donald Trumps kandidat som ny høyesterettsdommer i USA i sin innledning.

Da hadde Ford forklart seg i nær tre timer inkludert pauser overfor senatets justiskomité.

– Jeg er ikke her i dag fordi jeg ønsker å være det. Jeg er livredd, sa Ford, og la til at hun var der fordi hun anså det som sin borgerplikt.

– Jeg trodde han skulle voldta meg. Da jeg prøvde å skrike holdt han hendene foran munnen min så ingen skulle høre. Det var så vanskelig for meg å puste at jeg trodde han skulle drepe meg ved et uhell, sa Ford gråtkvalt.

Video: – Overgrepet endret livet mitt totalt:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Christine Fords forklaring i Kavanaugh-saken

– Jeg ble kalt ond

Nå skal Brett Kavanaugh kjempe for sin profesjonelle fremtid. Han gikk knallhardt ut mot anklagene, som han sa hadde vært en enorm belastning for han og hans familie.

Da anklagene om at det påståtte voldtektsforsøket i 1982 ble kjent gjennom The Washington Post, ble Kavanaugh ifølge seg selv rystet, og ville umiddelbart renvask seg.

Kavanaugh anklaget Senatets justiskomité for å være medskyldig ved å ha latt det gå ti dager fra anklagene fra Ford kom fram.

– Jeg krevde en høring umiddelbart. Denne prosessen er blitt et sirkus.

Snufser og kjemper med gråten

– Jeg ble kalt ond. Ond. Tenk på det ordet!

– Jeg frykter for fremtiden.

Kavanaugh måtte flere ganger kjempe med tårene, spesielt da han snakket om sin familie og sin 10 år gamle datter, som ba for Ford.

– Det er mye visdom fra en tiåring, sa han med tykk stemme.

Bak ham satt kona Ashley og gråt. Hun stilte forleden i et intervju på Fox News sammen med sin dommermann.

Han avviser at han har vært på fest med Ford. Han utelukker ikke at hun er blitt utsatt for overgrep, men insisterer på at det ikke er fra ham.

– Jeg tviler ikke på at hun ble utsatt for et overgrep av en annen person, sa han.

En rekke ganger måtte han ta pauser for ikke å bryte totalt sammen i gråt, drakk vann og presset tungen inn i kinnet for å få kontroll.

Han gjorde det helt klart at han ikke vil la seg presse til å trekke seg fra nominasjonen, og at han ikke vil gi opp, selv om han ikke skulle bli godkjent.

Han hevder i likhet med president Donald Trump at anklagene er orkestrert av Demokratene.

– Dette har bakgrunn i sinne fra Trumps seier i valget i 2016.

– Hevn fra Clinton

Han mener det hele er «en hevn fra Clinton-familien».

I høringen benyttet Kavanaugh frem notater fra en svært detaljert kalender fra sommermåndene i 1982, da overgrepet skal ha funnet sted i Maryland. Han hevder hun viser til en fest da han var på ferie ved havet.

– Jeg har aldri forgrepet meg på doktor Ford eller noen andre.

– Jeg sverger foran Gud og det amerikanske folk: Jeg er uskyldig i disse anklagene, sa Kavanaugh.

Da Demokratene startet sin grilling, ble dommer Kavanaugh tidvis opprørt, og hevet stemmen.

Da den demokratiske representanten Durbin oppfordret ham til å be Trump avlyse høyesterettsnominasjonen av ham, ble Kavanaugh tyelig ubekvem. Durbin fikk et rasende svar fra republikanernes komitéleder Grassley, og det utviklet seg til en hissig ordkrig.