En av de Skripal-mistenktes «ekte identitet» skal være avslørt

To menn, identifisert av britiske myndigheter som Ruslan Bosjirov og Aleksandr Petrov, avbildet på overvåkingskameraer i Salisbury i Storbritannia 4. mars. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

En gruppe undersøkende journalister mener å avdekket den «ekte identiteten» til en av de to som er mistenkt for nervegiftangrepet i Salisbury.

Mannen som av britisk politi er identifisert som Ruslan Bosjirov, er egentlig oberst Anatolij Tsjepiga i den russiske etterretningstjenesten GRU, ifølge gravejournalistgruppa Bellingcat.

Gruppa har fått tak i utdrag fra passet til Anatolij Vladimirovitsj Tsjepiga, og et bilde av ham fra 2003 ligner på en yngre versjon av mannen som brukte identiteten Ruslan Bosjirov, skriver BBC.

Britiske myndigheter har tidligere uttalt at både Bosjirov og den andre Skripal-mistenkte, Aleksandr Petrov, var russiske etterretningsoffiserer fra GRU som reiste under dekknavn til Salisbury.

Ifølge BBC vil ikke britiske myndigheter kommentere Bellingcat-avsløringen. Kringkasteren erfarer imidlertid at det ikke er noen uenighet om identifiseringen.

Petrov og Bosjirov er mistenkt for å stå bak giftangrepet mot Sergej Skripal og hans datter Julia i Salisbury i mars. De to overlevde, men Dawn Sturgess, en kvinne som ikke skal ha vært tilknyttet det opprinnelige giftangrepet, døde etter å ha blitt eksponert for samme gift.

De to dukket etter de britiske anklagene opp på russisk TV og nektet for at de var involvert. I stedet sa de at de var i Salisbury som turister.