Japan og Kina støtter verdenshandel

Japans finansminister Taro Aso (i midten) har avsluttet et to dager langt besøk i Kina der han møtte de kinesiske visestatsministrene Liu He og Han Zheng. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Japan og Kina er enige om at proteksjonisme ikke gir noen land fordeler, og støtter derfor globale handelsreguleringer.

Japan og Kina støtter et multilateralt system for verdenshandel med globale reguleringer, og partene er enige om at proteksjonisme ikke har noe for seg, uttalte Japans finansminister Taro Aso fredag på avslutningen av et to dager langt besøk i Beijing.

– Vi er enige om at proteksjonistiske tiltak fører til fokus på innovervendt politikk som ikke er fordelaktig for noe land, og om at vi må opprettholde og drive framover et multilateralt, fritt og åpent handelssystem, sa Aso på en pressekonferanse.

Aso nevnte ikke handelskonflikten mellom USA og Kina. Han sa heller ikke noe om hvorvidt partene diskuterte kinesisk industripolitikk og begrensninger på utenlandsk næringslivs aktiviteter i Kina, noe som er sentralt i handelsstriden med USA.

I et intervju med Bloomberg News torsdag truet USAs president Donald Trump med å trekke USA ut av Verdens handelsorganisasjon (WTO).