Tysk politi forbereder seg på nye opptøyer

Politiet frykter nye voldelige opptøyer når innvandringsmotstandere igjen skal demonstrere i Chemnitz torsdag. Foto: Jens Meyer / AP Photo / NTB scanpix Les mer Lukk

Torsdag er det varslet nye protester fra innvandringsmotstandere i Chemnitz i Tyskland. Tidligere denne uken ble flere personer skadd i tilsvarende protester.

Ifølge ytre høyre-gruppen Pro Chemnitz vil det arrangeres en demonstrasjon klokken 18 torsdag ved et fotballstadion i byen. Det er også varslet demonstrasjoner til helgen.

Politiet i delstaten Sachsen, hvor Chemnitz ligger, har bedt om ytterligere politibistand i forbindelse med de varslede protestene. Politiet i delstaten ble kraftig kritisert tidligere denne uken for å ha vært for dårlig forberedt da de mandag kom i undertall mot de voldelige demonstrantene. Rundt 6.000 høyreorienterte innvandringsmotstandere og 1.000 venstreorienterte motdemonstranter deltok, mens under 600 politifolk var der for å holde ro og orden.

Protestene i Chemnitz startet etter at en tysk mann ble drept søndag. En syrisk og en irakisk innvandrer er mistenkt for å stå bak drapet. De voldelige opptøyene ble delvis hausset opp av påstander om at drapsofferet skal ha blandet seg inn for å forsvare en kvinne. Politiet har avvist påstandene og sier at drapet skjedde under en slåsskamp mellom to grupper.

I etterkant av drapet søndag har flere innvandrere blitt banket opp i Tyskland i det som ser ut til å være rasistisk motivert vold.