Dykker vil saksøke Musk for pedo-kommentar

Tesla-sjef Elon Musk har beklaget at han kalte den britiske dykkeren Vernon Unsworth for «han pedofyren», men vil likevel bli saksøkt for kommentaren. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

En britisk dykker som i juli var med på å redde tolv gutter og fotballtreneren deres ut fra en grotte i Thailand, planlegger å saksøke Tesla-sjef Elon Musk.

Dykkeren Vernon Unsworths advokat L. Lin Wood sier til CNN at de vil levere søksmålet i løpet av neste uke.

Det rettslige skrittet kommer etter en ordveksling mellom Musk og Unsworth da hele verdens øyne var rettet mot Tham Luang-grotten nord i Thailand i juli. Musk hadde designet en miniubåt som han mente kunne redde de unge guttene ut av grotten, noe grotteekspert Unsworth kalte et «PR-stunt».

– Han kan stikke ubåten sin opp der bak. Det var absolutt ingen mulighet for at det skulle fungere. Han hadde ingen peil på grottens utforming. Ubåten var rundt 1.70 meter lang, så den kunne ikke ha kommet rundt hjørner eller andre hindrer, sa Unsworth til CNN.

Uttalelsen utløste en rekke Twitter-meldinger fra Musk, som følges av mer enn 22 millioner mennesker på dert sosiale mediet. I en av dem omtalte ham Unsworth som «han pedofyren», før han senere slettet meldingene. Musk har også beklaget ordbruken.