Trump hevder Saudi-Arabia ha sagt ja til å øke oljeproduksjonen

OPEC-landene ble forrige uke enige om å pumpe opp 1 million fat mer olje om dagen. Oljeprisen har imidlertid fortsatt å stige. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

USAs president Donald Trump hevder han har fått Saudi-Arabias kong Salman til å si ja til å øke kongedømmets oljeproduksjon. Det bekreftes ikke av Riyadh.

– Snakket akkurat med Saudi-Arabias kong Salman og forklarte ham at grunnet bråket og dysfunksjonen i Venezuela og Iran, så ber jeg om at Saudi-Arabia øker oljeproduksjonen, kanskje opptil 2 millioner fat, for å veie opp. Prisene er for høye! Han har gått med på det! skriver Trump på Twitter lørdag ettermiddag.

Om lag en time senere kom Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå med en melding der de opplyser at Trump og kong Salman snakket sammen.

Meldingen inneholder imidlertid ingenting konkret om noen produksjonsøkning, men sier det var enighet om at «oljeproduserende land vil kunne måtte kompensere for potensiell mangel på tilbudssiden.»

Twitter-meldingen fra Trump kommer drøyt en uke etter at OPEC-landene etter forhandlinger ble enige om å pumpe opp 1 million fat mer olje om dagen. Oljeprisen har imidlertid fortsatt å stige.

I tillegg pleier etterspørselen etter olje å stige i USA om sommeren. En gallon (3,8 liter) bensin i USA koster nå i gjennomsnitt 2,85 dollar sammenlignet med 2,35 dollar på samme tid i fjor.

Les også: Trump vil snakke med Putin om valg-innblanding