Nærmere 600 demonstranter arrestert i USA

Hundrevis av demonstranter, inkludert Susan Sarandon, protesterte i Senatet torsdag. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Rundt 575 personer ble arrestert i Washington for å ha deltatt i ulovlige demonstrasjoner, opplyser politiet. Lørdag er det planlagt protester over hele landet.

Demonstrantene protesterte mot president Donald Trumps behandling av migrantfamilier, utenfor Senatets kontorer torsdag. Blant dem var flere amerikanske folkevalgte, både republikanere og demokrater, og den kjente skuespilleren Susan Sarandon.

Demonstrasjonen, som varte i to timer, ble organisert av organisasjonene Women's March og Center for Popular Democracy. Flere av de oppmøtte bar på tepper, som minnet om de teppene som blir gitt til migranter på mottakssentre.

«Hva vil vi ha? Frie familier!» og «Sånn ser demokrati ut» var blant tilropene man kunne høre fra demonstrantene før de ble arrestert.

I en uttalelse fra politiet heter det at rundt 575 personer ble pågrepet og siktet for å ha deltatt i ulovlige demonstrasjoner, før de ble løslatt igjen.

Lørdag er det planlagt demonstrasjoner over hele USA og flere lurer nå på om det samme vil skje igjen da.