Spansk bombehund lærer barn førstehjelp

Your browser doesn't support HTML5 video.

Spansk bombehund lærer barn førstehjelp
Bombehunden til politiet i Madrid skulle bare vise barn hvordan utøve førstehjelp, men responsen på videoen er overveldende.

22. juni holdt politiet i Madrid en demonstrasjon i sitt hovedkvarter ment for elever fra barneskoler om hvordan utøve førstehjelp.

De håpet å gjøre demonstrasjonen litt mer spennende for barna ved at den åtte år gamle cocker spanielen Poncho inntok hovedrollen. Poncho presterte over all forventning da politimannen simulerte en besvimelse.

Poncho hoppet med jevne repetisjoner på brystet til politimannen og lyttet til pusten. Den ga seg ikke før politimannen reiste seg.

– «Heroisk» innsats av vår firbeinte kamerat Poncho, som ikke nølte et sekund med å «redde livet» til betjenten, for å vise fram hjerte- lungeredning, skriver Madrid-politiet på Twitter.

De legger til et sitat fra den amerikanske poeten Josh Billings (1818-1885):

«Hunden er den eneste skapningen i verden som vil elske deg mer enn du elsker deg selv.»

Politiet oppfordrer samtidig publikum til å adoptere eierløse hunder.

Selv om det var en demonstrasjon for å skape interesse, og ikke en reell hjerte- og lungeredning, redder «Poncho» liv også i virkeligheten. Poncho er egentlig en bombehund og er blant annet trent i å følge en laserpeker som viser hvilket område bør granskes nærmere.

Responsen på videoen er viral. På politiets facebook-sider har den fått 540.000 visninger så langt.