Russland: Enighet om møte mellom Trump og Putin

Donald Trump og Vladimir Putin skal møtes. Les mer Lukk

USA og Russland er enige om at det skal holdes et toppmøte mellom Donald Trump og Vladimir Putin, opplyser en Putin-rådgiver.

Tid og sted for møtet vil bli kunngjort torsdag, sa Putin-rådgiver Juri Usjakov onsdag ettermiddag. Han opplyste samtidig at møtet ikke vil bli holdt i USA eller Russland, men i et tredjeland.

– Jeg kan fortelle at vi har blitt enige om at det skal holdes et toppmøte. Vi har til og med blitt enige om tid og sted for møtet, og vi vil åpenbart kunngjøre dette sammen med våre amerikanske kolleger i morgen, sa Usjakov.

Tidligere har Putin nevnt Wien som et mulig møtested. Tirsdag erfarte imidlertid flere amerikanske medier og finske Helsingin Sanomat at Helsingfors trolig blir møtestedet, og at det vil holdes en gang i midten av juli.

«Ikke i toppform»

Den russiske kunngjøringen om toppmøtet kommer samme dag som Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton besøker Moskva.

Der møtte han først utenriksminister Sergej Lavrov bak lukkede dører, og diskuterte Syria, Ukraina og det bilaterale forholdet, ifølge en uttalelse fra russisk UD.

Deretter dro Bolton videre til Kreml for å møte den russiske presidenten, som ga ham en varm mottakelse.

– Ditt besøk til Moskva gir oss håp om at vi i det minste kan ta det første steget for å gjenopprette fullstendige forbindelser mellom våre to land, sa Putin.

– Vi har aldri vært ute etter konfrontasjon, sa Putin videre, og han la til at han var lei seg for at forholdet mellom Russland og USA «ikke er i toppform».

– Viktig å møtes

Bolton sa på sin side at det er viktig å fortsette med dialog, samtidig som han ga Putin komplimenter for hvordan presidenten har håndtert det å arrangere verdensmesterskapet i fotball.

– Selv i tidligere dager, da våre to land hadde sterke uenigheter, møttes våre ledere og deres rådgivere. Jeg tror det har vært bra for begge land, og godt for stabiliteten i verden. Jeg vet at president Trump har sterke følelser om dette, sa Bolton før møtet.