Lyngbrann herjer utenfor Manchester – flere evakuert

En sjelden og omfattende lyngbrann har brutt ut i Saddleworth Moor under en periode med vedvarende varmt og tørt vær i Nord-England. Les mer Lukk

Britiske brannfolk kjemper en intens kamp mot en omfattende lyngbrann nær Manchester i Nord-England. 34 boliger er evakuert.

Lyngbrannen sprer seg fortsatt i lynghei-områdene øst for Manchester. Politiet i Greater Manchester har erklært at brannen er en «alvorlig hendelse», og sier den britiske hæren står i beredskap hvis det blir nødvendig.

Om lag 10 brannbiler og 50 brannfolk arbeider intensivt med å forsøke å slukke brannen i Saddleworth Moor, ifølge Leon Parkes, assisterende brannsjef i Greater Manchester Brann og redning.

– Brannmannskaper har arbeidet under enormt vanskelige forhold i varme og tung røyk, i samarbeid med våre samarbeidspartnere, sier Parkes.

– Et antall tiltak er innført, inkludert evakuering av nærliggende hus ettersom det er fare for spredning, legger han til.

Den assisterende brannsjefen anslår skogbrannen er om lag seks kilometer bred. Det er en uvanlig stor skogbrann i Storbritannia, der skogbrann i det hele tatt er en sjelden hendelse.

– Vi har mye erfaring med å håndtere lyngbranner. Men akkurat denne hendelsen er omfattende – den har gitt oss noen reelle utfordringer, sier Parkes.

Brannen brøt ut søndag, og tok seg opp igjen mandag som følge av en periode med vedvarende varmt og tørt vær i Storbritannia.

Politiet bekrefter at 34 boliger er evakuert så langt, ettersom sterk vind driver flammene i retning boligområder.

Ingen er så langt skadd, men folk som bor i nærheten oppfordres til å lukke vinduer og dører, og to skoler holder stengt onsdag. Røyken har spredd seg over flere kilometer, og dannet mørke skyer over Greater Manchester, som er et av Storbritannias mest befolkede områder.