Forvirret ulv bet barn i Polen

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ulv bet barn i Polen
Den regionale miljøvernetaten i Sørøst-Polen er svært overrasket over ulvens oppførsel, som bet en turist og to barn i bena.

I sørøstlige Polen, helt mot grensen til Slovakia og Ukraina, angrep den vanligvis folkesky ulven en kvinnelig turist ved landsbyen Wetlina og ett barn i hver av landsbyene Strzebowiska og Przysłup, ifølge radio RMF FM.

Łukasz Lis, jurist i miljøvernetaten i regionen, Det subkarpatiske voivodskap, er svært overrasket over hendelsen. Myndighetene anslår det befinner seg 680 ulver i skogene i fylket, rundt Den karpatiske fjellkjeden. Totalt anslår myndighetene rundt 1.500 ulver i landet, kanskje mer.

Les også: Rekordmange ulv registrert i Norge

– Kan være det første på 100 år

– Dette er ikke typisk oppførsel for ulven. Til og med i et lengre tidsperspektiv som et århundre, har det aldri vært registrert et bekreftet angrep av en ulv på et menneske. Dette kan være det første tilfellet, sier Lis til Polsat.

Først meldte en kvinnelig turist om at hun ble bitt i leggen av en ulv ved teltet sitt rundt 16. juni i nærheten av tettstedet Wetlina. Etter at ulven slapp taket, sirklet den rundt området, og lot seg ikke skremme vekk. Kvinnen ble øyeblikkelig fraktet til sykehus.

Les også: Ulv i Belgia for første gang på 100 år

Miljøverndirektoratet ga øyeblikkelig fellingstillatelse, men da jegere kom var ikke ulven å se noe sted, skriver TVN24.

Den siste hendelsen skjedde tirsdag rundt klokken 19. En åtte år gammel jente lekte ved huset sitt da ulven kom og begynte å bite. Foreldrene oppdaget hendelsen og klarte å skremme den vekk. Jenta fikk bittskader i bena.

Like etterpå, i Przysłup, en nærliggende landsby noen hundre meter unna, skjedde det på nytt. Denne gangen var offeret en ti år gammel gutt. Han ble også bitt i bena.

Begge barna ble sendt til sykehus med bittskader. Skadene er, ifølge polske medier, ikke livstruende. Barna ble skrevet ut onsdag. Bittene var ikke veldig dype og unngikk sårbart vev.

Kan være en nærgående ulv

Rett etter de to siste angrepene dukket lensmannen personlig opp på stedet sammen med flere jegere, som klarte denne gangen å spore opp ulven og skyte den. Ulven er sendt til undersøkelser hos viltnemnda.

Etatene er ikke enda helt sikre på at det var en ulv - men de er sikre på at den ikke oppførte seg normalt.

Les også:Tines juleulv skaper kraftige reaksjoner

Rovdyrekspert Sabina Pierużek-Nowak sier til TVN24 at ulvens avslappede forhold til mennesker og bekymringsløs vandring rundt i bebygde områder tyder på at dyret har hatt kontakt med mennesker helt fra det var en valp.

På sosiale medier går spekulasjoner om en ulv observert i området, som lusket rundt svært tett opp til folk og tettbygde strøk kan være ulven som er skutt. Tidsskriftet «Tygodnik Sanocki» har publisert en video av noe som kan være ulven, sendt inn av en leser. «Ung ulv, som rett og slett har blitt for dum», kommenterer mannen bak videoen.

Wetlina, gjemt i det kuperte terrenget ved Karpatene i Sørøst-Polen. I disse skogene er det flere hundre ulver. Les mer Lukk