Norge inngår millionavtale for å redde Ecuadors regnskog

NNorge skal ifølge avtalen betale inntil 300 millioner til Ecuador fram til 2020 for å redusere avskoging. Les mer Lukk

Norge og Tyskland inngår onsdag en avtale om å redusere avskogingen i Ecuador. I avtalen lover Norge inntil 300 millioner til landet.

– Ecuador er et av landene i verden med høyest naturmangfold. Fra å være blant landene i Sør-Amerika med raskest avskoging tidlig på 2000-tallet, har Ecuador vesentlig redusert avskogingen. Med dette samarbeidet ønsker Norge og Tyskland å anerkjenne Ecuador for gode resultater og bistå landet med å redusere avskogingen ytterligere, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen i en pressemelding.

Ifølge avtalen, som blir underskrevet onsdag morgen under Oslo Tropical Forest Forum, skal Norge betale inntil 300 millioner kroner til Ecuador fram til 2020.

Ecuadors miljøminister, Tarcisio Granizo, forteller at de ved hjelp av den økonomiske støtten vil investere i en mer bærekraftig økonomi.

– Gjennom resultatbasert betaling fra Tyskland og Norge blir vi nå belønnet for innsatsen, og får insentiv til å fortsette arbeidet med å redusere avskogingen sier han i pressemeldingen.

Amazonas er verdens største regnskog. I tillegg til Ecuador har Norge regnskogavtaler med Brasil, Peru, Colombia og Guyana.

Flerpartsavtalen mellom Norge, Tyskland og Ecuador er den andre i sitt slag. Norge inngikk en tilsvarende avtale med Colombia, Tyskland og Storbritannia i 2015.

– Jeg er svært glad for at vi nå begynner et samarbeid med Tyskland i Ecuador. Vi har gode erfaringer fra vårt felles resultatbaserte samarbeid i Colombia sier Elvestuen.