Kraftig regn skaper problemer for redningsaksjon i Thailand

Om lag 1.000 redningsarbeidere jobber på spreng for å få tolv gutter og fotballtreneren deres ut av en grotte i Thailand. Foto: Tassanee Vejpongsa / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Hjelpearbeidere i Thailand måtte gi opp forsøket på å pumpe vann ut av grotten der et fotballag er innesperret, på grunn av kraftig regn.

Om lag 1.000 hjelpearbeidere jobbet natten gjennom for å redde de tolv guttene og fotballtreneren deres, men kampen mot regnet ble for tøff.

– Økende vannstand er et stort hinder, og det regnet kraftig i natt, sier Khanchit Chomphudaeng, som leder redningsaksjonen.

Guttene, som er i alderen 11 til 15 år, tok seg inn i Tham Luang Nang Non-grotta i Chiang Rai-provinsen nord i Thailand lørdag, trolig for å avkjøle seg etter en treningskamp. Siden har det ikke kommet livstegn.

Marinejegerne som bidrar i aksjonen opplyser at vannivået steg med 15 centimeter i løpet av natten, og at et tredje rom i grotten, som skal være flere kilometer langt, nå også er fylt med vann.

Myndighetene i landet opplyste sent tirsdag at de har funnet en ny vei inn i grotten og vil forsøke å senke både dykkere og utstyr ned i hullet når helikoptre er på plass onsdag.