Demonstrasjoner mot Trumps innreiseforbud

Sinte og frustrerte demonstranter samlet seg utenfor høyesterettsbygningen i Washington tirsdag. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Hundrevis av demonstranter protesterte tirsdag utenfor USAs høyesterett mot avgjørelsen om å opprettholde president Donald Trumps innreiseforbud.

I tillegg til demonstrasjonen i Washington samlet folk seg også i en rekke andre amerikanske byer for å protestere mot avgjørelsen.

– Jeg er veldig lei meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Virkelig ikke. Nå er det offisielt og jeg vet ikke, sa en gråtende Maryam Bahramipanah til nyhetsbyrået AP tirsdag.

Hun har bodd i USA i flere år, men er fra Iran hvor moren hennes fortsatt bor.

Det var et flertall på fem av ni høyesterettsdommere som tirsdag sørget for at innreiseforbudet opprettholdes. Det omstridte forbudet er blitt omgjort og revidert flere ganger. Den siste versjonen ble lagt fram i november i fjor. Formålet med det er å begrense eller hindre statsborgere fra seks hovedsakelig muslimske land i å reise til USA. De seks landene er Tsjad, Iran, Libya, Somalia, Syria og Jemen.

Trump-regjeringen har avvist at forbudet er antimuslimsk, og har isteden argumentert med at forbudet er nødvendig av sikkerhetsmessige grunner.