Tysk skip med migranter kan muligens få gå til Malta

Alt tyder på at Lifeline skal få legge til på Malta med 234 migranter om bord. Foto: Hermine Poschmann / Mission Lifeline / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

En fransk talsmann sier at forhandlinger ser ut til å resultere i at et tysk skip med over 200 migranter om bord, kan få legge til i Malta.

– I øyeblikket ser det ut til at en europeisk løsning er i ferd med å utkrystallisere seg. Skipet vil få legge til kai i Malta, sa talsmann for den franske regjeringen, Benjamin Griveaux, tirsdag.

Den tyske båten Lifeline reddet 234 migranter, blant dem barn og gravide kvinner, opp av vannet torsdag, men den er blitt avvist av både Italia og Malta.

Beslutningen til de to landene om å avvise båter med migranter har kastet Europa ut i politisk krise om håndteringen av de tusener av migranter som strømmer til fra Afrika, Midtøsten og Asia.

Griveaux insisterer på at det ikke er noen «migrantkrise», men han appellerte til europeiske ledere om å svare på den akutte situasjonen.

Han sier at Frankrike står klar til å sende et team for å ta imot søknader om asyl fra migrantene på Lifeline, slik Frankrike gjorde da skipet Aquarius nylig måtte gå til Spania etter å ha blitt avvist av Italia og Malta.