«Sesame Street» saksøker voldelig dukkefilm

Selskapet bak «Sesame Street» saksøker en kommende dukkefilmen som inneholder både vold, sex og dop. De mener filmen kan forveksles med barne-TV-serien. 

Filmen, kalt «Happytime Murders», markedsføres med slagordet «No Sesame. All Street», noe som har fått Sesame Workshop, utdanningsorganisasjonen bak barne-TV-serien, til å se rødt, ifølge BBC.

– Forbrukerne tror dermed at «Sesame Street» er assosiert med filmen, noe som har ført til krenkelse av «Sesame Street»-merkevaren og folks velvilje mot denne, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

Filmen, med skuespiller Melissa McCarthy i hovedrollen, bruker på samme måte som «Sesame Street» dukker i flere av rollene. Der stopper også likhetene. Mens den amerikanske barne-TV-serien tar sikte på å formidle kunnskap til barn, er den kommende dukkefilmen full av mer voksne temaer som vold og narkotika.

Sesame Workshop har imidlertid ingen innvendinger mot filmens innhold, men reagerer det de mener er misvisende bruk av «Sesame Street»-merkevaren i markedsføringen av filmen.

For å gjøre det hele enda mer innviklet er «Happytime Murders» regissert av Brian Henson, sønnen til avdøde Jim Henson, som var med på å utvikle «Sesame Street»-karakterene på 1960-tallet og som senere lagde «The Muppet Show».